Terras – speelweide - dierenweide
Op zondag 27 mei 2018 heeft zorgtuinderij De Bundertjes aan de Bosselaan 2 in Helmond voor het eerst haar deuren geopend voor het publiek. De laatste maanden is er hard gewerkt om De Bundertjes om te toveren tot een mooie plek waar van alles te beleven is voor iedereen. Niet alleen is er de vertrouwde tuinderij en de winkel met producten uit de tuin (o.a. groenten, fruit, kruiden, verse eieren en zelfgemaakte jam). Maar nu is er dus ook een terras, een speelweide en dierenweide waar kinderen zich kunnen uitleven, om daarna samen met hun ouders en/of opa’s en oma’s een lekker kopje koffie en ranja te drinken op het terras.
Het terrein van de Bundertjes ligt in een prachtig groen gebied aan de rand van Helmond en is ook beschikbaar voor kleinschalige evenementen, bijvoorbeeld een educatief schooluitstapje, een teamdag of een zeskamp.

Dagbesteding
De Bundertjes is onderdeel van de Jobfactory van SMO Helmond. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij De Bundertjes een arbeidstraject of dagbesteding invullen. Je kunt hierbij denken aan het onderhoud van het terrein, het verbouwen van de groenten en fruit, het verzorgen van de dieren en alle andere facetten van het werken binnen de zorgtuinderij. Het terras en de speelweide worden gerund door deelnemers dagbesteding, onder begeleiding van betaalde gastvrouwen.

Onze stichting is, met nog een aantal andere lokale fondsen, benaderd voor de eenmalige investeringskosten ten behoeve van het terras en de speel- en dierenweide. Omdat de doelgroep van De Bundertjes goed binnen onze doelstelling past, en het voor de deelnemers betekent dat zij op een aanvullende manier arbeidstraining opdoen, hebben wij een bijdrage van € 7.500,- toegekend.