Mooie meubels op maat
Uit de Buurtfabriek is een werkplaats in Eindhoven waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, samen met ontwerpers, de mooiste meubels maken. Zij krijgen er de kans om zichzelf te ontwikkelen en sociale vaardigheden te leren. De maatmeubels worden tegen een schappelijke prijs verkocht aan bedrijven en maatschappelijke organisaties. Uit de Buurtfabriek geeft de mensen een doel en een ondersteunende omgeving waar ze leren verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken met anderen. Deelnemers blijven ca. 8 maanden tot 2 jaar verbonden aan de Uit de Buurtfabriek, afhankelijk van de leerdoelen en de wensen van de deelnemer.

Op hun website kunt u zien welke mooie maatmeubels er gemaakt worden:
Website Uit de Buurtfabriek
3-jarig projectplan
Oprichter Ron Krielen hoopt dat de Uit de Buurtfabriek nog lang een toevluchtsoord voor kwetsbare mensen mag blijven en wil in 3 jaar groeien naar een zodanig financieel niveau dat het zichzelf kan bedruipen.
Onze stichting ondersteunt Uit de Buurtfabriek omdat het bijdraagt aan verbetering van de omstandigheden van deze kwetsbare doelgroep in onze samenleving. In 2017 heeft onze stichting een bedrag van € 10.000,- gedoneerd ten behoeve van de aanschaf van machines voor de werkplaats. Met behulp van onze bijdrage hebben zij enkele essentiële upgrades kunnen doorvoeren in de werkplaats, waardoor zij veiliger kunnen werken en zorgden deze upgrades ervoor dat zij betere meubels kunnen maken en verkopen. In 2018 wordt eenzelfde bedrag gedoneerd ten behoeve van de kosten van een afzuiginstallatie ter verbetering van het werkklimaat.