Gepassioneerd autofan
In 2015 is Max Boogaarts gestart met Stichting de Zorggarage in Sterksel. Max is een gepassioneerd autofan die al op zijn 19e zijn eerste eigen garage had. Zijn expertise van auto’s, techniek en alles daaromheen bleef zich in de jaren daarop verder ontwikkelen. In 2011 kreeg Max een heftig auto-ongeval, waardoor hij fysiek niet meer kon blijven doen wat hij altijd deed in zijn garage. Na een gedeeltelijk herstel wilde hij andere mensen helpen met zijn ervaring en opgebouwde kennis, zijn voorkeur ging daarbij uit naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Geen Zorgboerderij maar Zorggarage
In 2012 kwam Max tot de conclusie dat echt niet iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt zat te wachten op een zorgboerderij, sommige jongens en meiden willen liever de techniek in, en dat idee heeft hij uitgewerkt tot ‘De Zorggarage’. Het is een prachtig kleinschalig project geworden waar deze jongeren uit de regio Eindhoven onder begeleiding kunnen sleutelen aan auto’s. De Zorggarage richt zich o.a. op personen met een autisme spectrum stoornis (ASS), langdurig werklozen, ex-gedetineerden en mensen die op zoek zijn naar een dagbesteding. De Zorggarage voert geen reguliere commerciële garage-activiteiten uit zoals reparaties, onderhoud en APK keuringen. Het is een leer- en werkbedrijf en biedt jongeren, die zijn vastgelopen op school of in de maatschappij, een mogelijkheid tot werk- en dagbesteding aan. Ze leren er hoe je kunt sleutelen, maar ook hoe ze meer structuur in hun leven krijgen. Het samenwerken aan auto’s is een middel om in het dagelijks leven vorderingen te boeken.

Jongeren krijgen weer zelfvertrouwen
Door deze combinatie van werk, scholing en hulpverlening helpt de Zorggarage deze jongeren om weer zelfvertrouwen en discipline op te bouwen, zodat zij daarna vol vertrouwen in het reguliere arbeidsproces kunnen stappen. Omdat dit project goed past binnen onze criteria van kansarme jeugd, heeft onze stichting een donatie van €10.000,- toegekend voor 2016 om het project een goede start te geven.