Voor wie?
In november 2017 is bij de nieuwe locatie van de Jobfactory aan de Engelseweg 127 te Helmond het sociaal restaurant Ratatouille geopend. Het is een initiatief van Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) Helmond. Het restaurant is bestemd voor mensen met een minimum inkomen (die op grond hiervan in aanmerking komen voor een zogenaamde Gemeentelijke Inkomensverklaring) en die klant zijn van de Super Sociaal, SMO, Jobfactory of de Ruilwinkel.
Er is een professionele kok die de gezonde maaltijden kookt.  Vrijwilligers en de minima zelf helpen bij het tafeldekken, uitserveren en afruimen van de tafels.

Twee avonden per week geopend
Het restaurant is vooralsnog op maandag en donderdag geopend. Op donderdag wordt er halal gekookt. Per avond is er plaats voor maximaal 40 gasten en men moet zich van te voren aanmelden om er te kunnen eten. Voor een bescheiden bedrag van €2,50 kunnen de gasten dan aanschuiven voor een gezonde driegangen maaltijd met koffie of thee na. De eerste kennismaking is overigens gratis. Voor kinderen tot 4 jaar zijn de maaltijden gratis en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen de helft. Op de openingsavonden gaat de deur van het restaurant om 17:30 uur open, vanaf 17:45 uur start het diner, waarna Ratatouille uiterlijk tussen 19:00-19:30 uur de deur weer sluit.

Meer informatie is te vinden op de website van SMO (zie link elders op deze pagina).

Adoptie eettafels
Om de kosten te kunnen dekken heeft SMO besloten om op jaarbasis tafels of eetplaatsen te laten adopteren door bedrijven of instellingen die dit initiatief een warm hart toedragen. Het sociaal restaurant is een mooie aanvulling om mensen met een kleine beurs een gezonde maaltijd aan te bieden en het haalt hen uit hun sociaal isolement. De doelgroep van het sociaal restaurant sluit dan ook heel goed aan bij onze doelstelling en daarom heeft onze stichting twee tafels geadopteerd voor een totaalbedrag van € 5.000,--