Daklozen straatroute
Onlangs heeft ons bestuur een alternatieve wandeling door Eindhoven gemaakt.
Onder begeleiding van een ervaringsdeskundige hebben wij de daklozen straatroute gelopen, waardoor wij een hele andere kant van Eindhoven hebben gezien. Een kijkje in de wereld van de dakloze ofwel mensen van de straat.
Tijdens de route vertelde Nico over zijn leven op straat, dat tot 6 jaar geleden zijn thuis was. Hij liet ons zien waar hij geslapen had in zijn dakloze periode (in portieken, onder trappen enz.) en waar hij zijn natje en droogje kon vinden, kortom vertelde hij tijdens de route hoe hij al die jaren had overleefd. Door het zeer slechte weer van die dag kwam er voor ons nog een extra dimensie bij…

Indrukwekkende ervaring
Deze wandeling wordt georganiseerd door Stichting Ervaring die Staat, een stichting die is opgericht door dak- en thuislozen zelf, vanuit hun kennis en ervaringen. De stichting helpt dak- en thuislozen het geloof en vertrouwen in zichzelf terug te vinden en ondersteunt hen in hun persoonlijke ontwikkeling en kwaliteiten, maar ook bij hun talenten en dromen.
Indrukwekkend
Het was een indrukwekkende ervaring! Een kijkje in een hele andere wereld dan de meesten van ons gewend zijn. Een wereld die wij met onze stichting een warm hart toedragen door middel van giften aan instellingen zoals Stichting Ervaring die Staat en het Leger des Heils.

Iedereen kan deze straatroute ervaren
Het is dan ook een aanrader om deze route eens te bewandelen. Er is een straatroute van 3 uur en een van 6 uur. Informatie is te verkrijgen bij Stichting Ervaring die Staat via hun website.