Expositie ‘We are Neighbours’ in de Cacaofabriek te Helmond

Expositie ‘We are Neighbours’ in de Cacaofabriek te Helmond

"Ga met elkaar in contact, pas dan leer je elkaar écht kennen"

In iedere buurt wonen mensen. Soms vind je elkaar leuk, soms kun je elkaar niet uitstaan. De blowende hangjongere, dat drukke gezin, die klagende mevrouw van nr. 7. Maar hoe goed ken je elkaar nou eigenlijk? En waarom doet die ander zoals ie doet?

Inwoners uit verschillende Helmondse wijken - 14 mensen van 15 tot 70 jaar - gingen de uitdaging aan om elkaar beter te leren kennen. Zij deden afgelopen najaar mee aan 'We are Neighbours', een project pilot van het Jongerenopbouwwerk van BJ Brabant. Tijdens 4 actieve en creatieve workshops stelden ze hun eigen (voor)oordelen op de proef. Zijn hangjongeren altijd crimineel? Zijn buurtbewoners echt zulke zeikers? Op bijzondere wijze ontdekten ze het verhaal achter de ander. Dat was spannend. Ontroerend. Verbindend. En soms hilarisch!

Fotograaf Huub Peters was erbij en legde het boeiende proces vast. Ruim twee weken lang wordt het resultaat tentoongesteld in De Cacaofabriek. Kom kijken en ontdek wat jongeren en buurtbewoners met elkaar beleefden. Deze unieke beelden laten niet alleen het proces zien, maar geven ook een kijkje in het persoonlijke leven van de deelnemers, wat voor hen belangrijk is en wat hun dromen zijn.

'We are Neighbours' is te zien van 13 februari t/m 01 maart 2015 in De Cacaofabriek (zie hun website  voor route, openingstijden e.d.).

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Thomas van Villanova.